~ BURGONYAPUDING, FOKHAGYMÁS GOMBARAGUVAL ~

  • 2014.01.27.
  • 5




Nem gondoltam volna, hogy ez a burgonyapüré ilyen finom tud lenni, lágy, könnyed és ezzel az egyszerű gombaraguval igazán jó párost alkot.
» HOZZÁVALÓK «Burgonyapuding : ( 8 db )- 40 dkg burgonya- 2 db tojás- 5 dkg füstölt sajt- 80 ml tej- 1 ek vaj- só, bors- vaj, zsemlemorzsa a formáhozGombaragu :- 50 dkg csiperke- 1 fej fokhagyma- olívaolaj- petrezselyemzöld- só, bors- A sütőt melegítsük elő, 180 °C - ra, a muffinformát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.- A burgonyát enyhén sós vízben főzzük meg, majd krumplinyomóval törjük át.- A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjuk hozzá a pürét és keverjük hozzá a tejet.- Sózzuk, borsozzuk és főzzük pár percig.- Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot és a tojások sárgáját.- A fehérjét verjük habbá és óvatosan forgassuk a pürébe.- Kanalazzuk a formába és süssük kb 40 percig.- A raguhoz szeleteljük fel a gombát, a fokhagymát pucoljuk meg és lapítsuk szét.- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, pirítsuk aranysárgára benne a fokhagymát és dobjuk rá a gombát.- Pároljuk puhára, közben ízesítsük, végül szórjuk meg jó nagy csokor aprított petrezselyemmel.