~ ALMÁS PITE ~

  • 2014.01.05.
  • 3

Leheletnyi vékony tészta, vastag almás töltelékkel.A tésztája, gyors házi ,, leveles ”
tészta, amit jó előre eltudunk készíteni és le is fagyasztható.Készülhet sós és édes változatban a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatjuk.» HOZZÁVALÓK «Tészta: - 25 dkg liszt, 1 ek porcukor, 25 dkg túró, 20 dkg vaj, fél tk só, 1 ek ecet, kb 4 ek hideg vízTöltelék : - 2 kg alma, cukor, fahéj -
ízlés szerint- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.- Majd megpároljuk a cukorral és a fahéjjal együtt. - Ha híg lenne, kevés kekszmorzsát adhatunk hozzá -
- Kihűtjük.- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kétfelé vesszük.-
Az egyik felet, nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd belesimítjuk a kizsírozott, lisztezett tepsibe.- Megszórjuk 3 - 4 ek kekszmorzsával és egyenletesen elsimítjuk rajta a megpárolt almát.- A tészta másik felével pedig beborítjuk.- Megszurkáljuk villával és előmelegített, 170 fokon szép aranybarnára sütjük.