~ SVÉD PUNCSROLÁD ~

  • 2013.12.11.
  • 2


Többen elkészítették már ezt a finom, Ikeás édességet és én sem hagyhattam ki - de
ha nem akarunk piskótát sütni, megteszi a babapiskóta is és már le is egyszerűsödik az elkészítése.A napokban kaptam a hópihe kinyomót és gondoltam egy kicsit ünnepivé teszem ezekkel az apró motívumokkal.Az alapötlet itt :
http://ildikokki.blogspot.hu/2013/07/puncsrolad-eredeti-sved-recept.html, egy kicsit változtatva.Kötelező a dupla adag, mert nálunk pillanatok alatt elfogyott.» HOZZÁVALÓK «- 2 tojásos piskóta - nálam 20 dkg babapiskóta- 2 ek porcukor- 2 ek kakaópor- 1 cs vaníliáscukor- 8 dkg vaj- 1 - 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma- 20 dkg marcipánmassza
+ zöld ételfesték- 10 dkg étcsokoládé- A babapiskótát apróra összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, a kakaóport.- A vajat felolvasztjuk, elkeverjük a benne a rumot és hozzáöntjük a piskótás keverékhez.- Jól összegyúrjuk. ( ha száraz lenne adjunk hozzá narancslevet ) és hagyjuk pihenni kb egy órán át.- A masszából, nedves kézzel formáljunk kb 6 cm hosszú hengereket, kukacokat.- A marcipánt színezzük meg pár csepp ételszínezővel, nyújtsuk ki vékonyra, porcukros vagy keményítős felületen. Szabdaljuk fel.- Majd tekerjük a roládok köré és tegyük hűtőbe.- Az étcsokit gőz felett olvasszuk fel és a roládok mindkét végeit mártsuk meg benne.