~ SAJTOS FENYŐK ~

  • 2013.12.05.
  • 2

Sokszor kerül nálunk az asztalra ez a nagyon gyorsan elkészülő, sajtos rágcsa, de most azzal a különbséggel készült, hogy a tetejét pirospaprikával elkevert tojásfehérjével kentem le és nigella maggal szórtam meg a felét.
- és hogy még ünnepélyesebbé is tegyük, szaggassuk ki különféle karácsonyi kiszúrókkal.» HOZZÁVALÓK «Tészta :
- 45 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg füstölt - 10 dkg trappista sajt, 1 tojássárgája, 2 - 3 tk só, kb 5 - 6 ek tejfölKenéshez : - 1 tojásfehérje +
pici pirospaprika - összekeverve- magvak a szóráshoz- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.- Kb 5 - 6 mm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.- Sütőpapíros tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük a pirospaprikás tojásfehérjével, és megszórjuk magokkal ( nálam nigella és szezámmag )- Szép aranylóra sütjük.