~ SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT, FŐZÖTT POGÁCSA ~

  • 2013.12.28.
  • 0

» HOZZÁVALÓK «- 8 dkg vaj- 1 , 5 dl víz- csipetnyi só- 8 dkg liszt- 2 db tojásDíszítés : - egész mák, - köményTöltelék : - 20 dkg sajtkrém, só, bors - ízlés szerint, reszelt sajt- A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.- Egy lábosban felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval.- Hozzáadjuk a lisztet, kis lángon addig kevergetjük, amíg a massza össze nem áll és már nem ragad az edény falához.- Levesszük a tűzről, hagyjuk kissé lehűlni és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.- Csillagcsöves nyomózsákkal vagy kanállal, diónyi nagyságú halmokat formázunk.- Megszórjuk a tetejét egész mákszemekkel, - köménnyel és
kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.- A sütés vége felé támasszuk ki a sütő ajtaját egy fakanállal, hogy a felesleges gőz eltávozzon.- A kihűlt pogácsáknak levágjuk a kalapjukat, megtöltjük az ízesített sajtkrémmel, megszórjuk reszelt sajttal és visszahelyezzük a tetejüket.