~ ROPOGÓS , MAGVAS KEKSZ ~

  • 2013.12.29.
  • 4

» HOZZÁVALÓK «- 30 dkg liszt- 10 dkg vaj- 2 tojássárgája- késhegynyi szódabikarbóna- só- tejfölKenéshez : - 1 tojásSzóráshoz : -
tetszőleges magvak, himalája só- A lisztet elvegyítjük a sóval és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk a vajjal.- Hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.- Csomagoljuk folpackba és tegyük kb félórára hűtőbe.- Lisztes felületen nyújtsuk 3 - 4 mm - es vastagságúra és derelyevágóval, kb 4 X 4 - es kockákra szabjuk.- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.- Tetejüket kenjük le tojással, szórjuk meg magvakkal és tekerjünk mindegyikre kevés sót.- Előmelegített 180 fokon süssük addig, amíg egy kis színt kap.Ötlet :
innen

Címkék

Keksz Szilveszter