~ NARANCCSAL TÖLTÖTT ALMA ~

  • 2013.12.10.
  • 8

Igazi kényeztető finomságot hozok, naranccsal töltött almát, fahéjas barnacukorral
meghintve.Téli estéken önmagában is fogyaszthatjuk, de inkább köretként ajánlom főleg sült húsok mellé - nálunk biztosan ott lesz az ünnepi asztalon.» HOZZÁVALÓK «- személyenként 1 - 2 alma- narancs- citromlé- fahéjas barnacukor- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.- Az almák tetejét vágjuk le, karalábévájóval mélyítsük ki a belsejét és locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.- A narancsot hámozzuk meg, vágjuk le a fehér hártyás részét és kockázzuk fel.- A narancsdarabokat rakjuk az almák belsejébe és szórjunk mindegyikre kb 1 ek fahéjas barnacukrot.- Helyezzük vissza az almákra a tetejüket és süssük kb félóráig.