~ MARCIPÁNOS LINZERVIRÁG ~

  • 2013.12.20.
  • 8

A linzer nagyon fonom aprósüti. - én vegyesen használok hozzá vajat és zsírt is, ezáltal még porhanyósabb lesz a tészta.Marcipánnal ragasztottam össze, amiből már nálam nincs hiány. Recept
itt :Díszítésként pedig szórjunk rá dekor cukorgyöngyöket, amitől még szebb és ünnepélyesebb lesz.» HOZZÁVALÓK «- 30 dkg liszt- 10 dkg zsír
+ 10 dkg vaj- 10 dkg porcukor- 1 citrom reszelt héja- 1 tojássárgája- csipetnyi só- marcipánmassza - itt :
Hamis marcipán- dekorcukor- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb 1 órára.- Lisztes felületen kb 3 mm - es vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 °C - ra előmelegített sütőben világosra sütjük ( kb 10 perc ).- A még meleg linzereket, óvatosan ragasszuk össze a marcipán masszával.- Egy ecsetet nedvesítsünk be vízzel, kenjük meg a virágok közepét és szórjuk meg
cukorkákkal.