~ KOLBÁSZOS LENCSEGOLYÓK ~

  • 2013.12.30.
  • 1


Újévre ajánlom, ezt a pofon egyszerű fasírtgolyót.Ízesíteni szinte nem is kell, mert a kolbászban benne van minden olyan íz, ami pikánssá és ízletessé teszi. Ha
házi kolbászból készítjük, akkor még finomabb lehet.A lencse pedig elmaradhatatlan az Új év első napján, hiszen a népnyelv szerint, a gazdagságot, a sok pénzt, az anyagi jólétet jelképezi.» HOZZÁVALÓK «- 40 dkg száraz kolbász- 20 dkg lencse
+ 1 - 2 babérlevél- 1 tojás- zsemlemorzsa- A lencsét a babérlevéllel együtt puhára főzzük.- A kolbászt aprítógépben összeaprítjuk, vagy darálóval ledaráljuk.- Ha a lencse megfőtt, lecsepegtetjük és kihűtjük.
- Majd a kolbászhússal a tojással és
annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy jól formálható masszát kapjunk.- Pihentessük kb egy óráig.- Formáljunk a masszából kisebb golyókat és bő, forró olajban süssük pár percig.