~ KAKAÓS - RUMOS TEKERCSEK ~

  • 2013.12.06.
  • 2


Extra gyorsan elkészíthetjük, nem macerás és a siker garantált. A töltelék pedig akár lehet, dió, gesztenye, mák is.A tésztába került narancshéj, a töltelékbe pedig rum.
Finom apró süti, ezért bátran ajánlom az ünnepekre.Ez a szép süteményes tálka pedig a télapó érdeme - ugyanis nekem ezt hozta a mikulás, na persze egy kis édesség csomaggal együtt.» HOZZÁVALÓK «Tészta :
- 25 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, 2 ek porcukor, 1 narancs reszelt héja, csipet só, kis doboz tejfölTöltelék : - 8 dkg olvasztott vaj, 1, 5 ek kakaópor, 5 ek porcukor, 1 ek rum- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.- A tésztához
hozzávalókat a tejföllel jól összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. ( ha száraz lenne tegyünk még hozzá tejfölt )- A kakaót elvegyítjük a porcukorral és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd hozzálöttyintjük a rumot is.- A tésztát kb 30 x 40 - es méretűre nyújtjuk, megkenjük a kakaós vaj felével és feltekerjük, mint a bejglit.- Így járunk el a másik fél tésztával is.- Sütőpapíros tepsibe tesszük és kb 20 - 25 percig sütjük.