~ DIÓS - RUMOS SZELET ~

  • 2013.12.08.
  • 2


Ma van advent második vasárnapja.„ A keresztény

tanítás szerint a második gyertya arra emlékeztet, amikor az angyal hírül adja Máriának és Józsefnek az örömhírt, hogy ők nevelhetik fel Isten fiát, Jézust. ”
Nagyon gyorsan elkészíthető diós sütit hozok, amit díszítés vagy anélkül bátran megsüthetünk az ünnepekre.Így december elején már roskadoznak a boltok polcain a kandírozott és az aszalt gyümölcsök, így ne sajnáljuk magunktól, de akár otthon is elkészíthetőek ezek a finomságok.A sütit én apróra vagdalt aszalt áfonyával és kandírozott pomelo héjjal szórtam meg.» HOZZÁVALÓK «Tészta : - 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 5 tojás fehérje, 20 dkg
darált dió, 12 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 tk őrölt fahéj, 1 dl rum - vagy 1, 5 tk rumaroma, csipetnyi sóMáz : - 5 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor- A sütőt előmelegítjük 160 fokra.- A tepsi ( kb 20 x 30 ) széleit vajazzuk, lisztezzük, az aljába pedig sütőpapírt fektetünk.
A tésztához, habosra keverjük a vajat a cukorral.- A diót elegyítjük a liszttel, fahéjjal, a citrom héjjal, majd összekeverjük a vajas résszel, hozzáadva a rumot is.- A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük és belesimítjuk a tepsibe.- Kb 30 - 35 percig sütjük.- A sütés vége felé elkészítjük a mázat, ehhez habosra keverjük a tojások sárgáját a cukrokkal.- Ha megsült a tészta, még forrón rákenjük a mázat és tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Diós Karácsony