SZEZÁMMAGOS BROWNIE

  • 2013.11.11.
  • 1


Hű, ez a brownie hamarabb összeállítható, mint ahogy a sütő bemelegszik a kellő hőfokra, és nem ám megszokott hagyományos, diós, meggyes, stb.- hanem, szezámmagos.A brownie - nál nagyon el kell találni a sütési időt, hogy még a közepe lágy legyen, mert sokan általában abba a kísértésbe esnek, hogy süssük még - süssük még pár percig és éppen az a pár perc már nem kellene.Ez a recept tuti siker !HOZZÁVALÓK- 12 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 db tojás, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 10 dkg liszt, 5 dkg szezámmag- A sütőt melegítsük elő 160 - 165 fokra.- Egy tortaformát
( 22 cm ) ha,
tapadásmentes vajazzuk ki, ha nem, tegyünk bele sütőpapírt és szórjuk bele a szezámmagot.- A vajat olvasszuk össze a csokoládéval.- A tojást habosítsuk ki a
tojásokkal, majd öntsük hozzá a langyosra hűlt vajas csokoládét.- Végül forgassuk bele a kakaós lisztet.- Öntsük óvatosan a szezámmagra és süssük 25 percig.- Hagyjuk a formában egy kicsit hűlni, majd borítsuk rácsra.

Címkék

Kakaó Szezámmag