ÖTHAGYMÁS KRÉMLEVES

  • 2013.11.12.
  • 2

Megfázásos időszakban, jól esnek a meleg levesek, krémlevesek. A hagyma mint tudjuk, kiváló baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, gyógyhatása világraszóló.Nos, ebbe a levesbe ötféle hagyma is került.Sajtos pirítóst készítettem mellé, amit apróbb darabra törve tettem a levesbe.
HOZZÁVALÓK- 1 nagyobb fej vörös és lila hagyma, 1 csokor újhagyma, 1 póréhagyma, 1- 2 gerezd fokhagyma, húsalaplé, vagy leveskocka, 1, 5 dl főzőtejszín, fél ek kukoricaliszt, fél ek vaj, só, bors, petrezselyemzöld- A hagymákat a fokhagyma kivételével feldaraboljuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk.- Felöntjük kb 1 , 5 l alaplével ( vagy víz +
1 leveskocka ).
- Puhára főzzük, majd botmixerrel kissé összetörjük.- A tejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük a levest.- Ízesítsük, belekeverjük a vajat, - amitől még selymesebb lesz - belereszelünk 1 - 2 gerezd fokhagymát és összeforraljuk.- Tálaláskor megszórjuk
apróra tépkedett petrezselyemmel és sajtos pirítóst kínálunk mellé.