MÁKOS KEKSZ
- 2013.11.07.
- 9
Vigyázni vele, mert nem lehet abbahagyni.
Gyerekjáték az elkészítése, ripp - ropp kész van, ráadásul finom is.A délutáni kávénak tökéletes kiegészítője lehet.HOZZÁVALÓK- 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 5 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja- A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.- Folpackba csomagolva, tegyük hűtőbe legalább 1 órára.- Formáljunk diónyi gombócokat, lapítsuk el egy kicsit, szükség szerint mintázzuk :
( különböző formákkal kiszúrva, vagy csak egyszerűen egy kristálypohár talpával )- Rakjuk sütőpapíros tepsibe és előmelegített 160 - 170 fokon addig süssük, amíg egy kis színe nem lesz.
A szerzőről
Juditka konyhája