GÖRÖG KALÁCS

  • 2013.11.04.
  • 6


Már sokan hozzászokhattatok, hogy egyszerűen elkészíthető recepteket hozok - nos ez a kalács is ilyen.
és hogy mitől görög ?
Hát persze hogy a görög joghurttól és a görögök nemzeti italától a ouzótól, az ízét pedig még tetőzi a ragacsos fügelekvár.Most persze joggal mondhatni, hogy nem is olyan egyszerű - mármint a hozzávalói, mert nem tart mindenki otthon ouzót és fügelekvárt -
na de minden helyettesíthető !A likőrt mozsárban összetört ánizsmaggal, a fügelekvárt pedig akár narancs. ill citromlekvárral is pótolhatjuk.Nagyon kellemes ízvilágú és laza szerkezetű kalács, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.HOZZÁVALÓK- 2 db tojás,
15 dkg cukor,
80 ml olaj,

1 kis poharas görög joghurt,
1 citrom reszelt héja,
30 dkg liszt,
1 cs sütőpor,
1 dl ouzo,
csipet só- kb 15 - 20 dkg füge lekvár, mandula- A tojás habosítsuk ki a cukorral- Majd adjuk hozzá az olajat, joghurtot, citromhéjat és a likőrt.- Végül keverjük simára a sütőporos liszttel.- Béleljünk ki egy hosszúkás formát ( kb 12 x 30 cm ) sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.- Halmozzuk rá a lekvárt és toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 40 percig.- Kb félidőben szórjuk meg a tetejét
mandulával.