EGY ŐSZI NAP, EGERBEN

  • 2013.11.10.
  • 0


Nem tudom ki hogy van vele, de úgytudom, hogy sok bloggert vonz a régiségvásár ill. a bolhapiac, többek közt engem is.
Sokszor az árusok tisztában sincsenek azzal, hogy mit is árulnak - Alpakka, villeroy, lilien, myott, bavaria, stb. hogy csak pár márkát említsek és szinte fillérekért juthatunk hozzá.Ezek a régiségek, kopottas vagy épséges állapotukban nagyon jól mutatnak egy - egy fotón, mint kellék, de akár a lakás díszei is lehetnek, pl. a szépséges jelenetekkel büszkélkedő angol porcelánokat, szinte mindennap használom, teázáshoz, kávézáshoz, desszertek kínálásához.
Gondolom sokaknak nem kell bemutatnom Heves megye székhelyét : Egert, a borvidékét, a híres egri bikavért és az egri várat, a bazilikát, hogy csak néhány nevezetességet említsek - és nagyon híres a gyógyvízfürdője is.
A bejegyzés elején említem a régiségeket, Egerben minden hónap harmadik vasárnapján, történelmi korok hangulatát idéző környezetben, a Bazilika mögötti zöldövezetben rendezik meg az országos
régiségvásárt
.Na itt jártam én többször is és már alig várom a következőt, ami nov. 17 én lesz -
igaz gépet csak most vittem, úgyhogy kattogott is rendesen. Ha valakinek kedve van, jöjjön el, én ott leszek.
Mivel gyönyörű idő volt, kicsit elidőztünk a városban és a híres Kopcsik marcipánia múzeumot és a hozzá tartozó kis üzletet sem hagyhattam ki, bővebben
itt
olvashattok róla.Hazafelé pedig jól esett egy jó pohár bor a Szépasszonyvölgyben.Gondolhatjátok, nem tértem haza üres kézzel.A fotók sajátok, ha valaki bárhol, valami egyezőséget vél felfedezni, az csakis a véletlen műve. Készítésük: 2013.10. 20.
Íme pár kép a piac kínálatából :

Címkék

Ősz Kirándulás