DIÓS - SÁRGARÉPÁS BAKLAVA

  • 2013.11.02.
  • 5


- Az édes bűnbeesés -
Kiadós rétestészta alapú édesség, amiből most kimaradt a pisztácia, de helyette ott a répa, ami még finomabbá és szaftosabbá teszi. -
közel 1000 ft - ból ki is hozható és ha még édesítőszerrel készítjük, nem is lehet bűntudatunk.Ha megsült, megcsorgatjuk a cukorsziruppal és nincs más dolgunk, mint csak kiszedegetni a ragacsos szeleteket és azonnal fogyaszthatjuk.HOZZÁVALÓK- 2 cs réteslap ( 2 x 150 g )- 20 dkg olvasztott vaj- 30 dkg sárgarépa- 10 dkg darált dió- 2 ek barnacukor- 1 narancs reszelt héja- 1 tk fahéjSzirup : - 20 dkg cukor, 2 dl víz, 1 narancs leve,
- A répát reszeljük finomra.- A cukrot olvasszuk meg és pároljuk félpuhára benne a répát.- Hagyjuk kihűlni.- Keverjük össze a dióval, a fahéjjal és reszeljük hozzá a narancs héját.- Egy tepsit ( kb 20 x 30 cm ) vajazzunk ki.- Fektessünk a tepsibe 8 db réteslapot, úgy , hogy kenjünk meg minden egyes lapot olvasztott vajjal.- Ha túllóg a réteslap, vagy leszabjuk, vagy visszahajtjuk egyszer az egyik, utána a másik lapot.- Simítsuk rá a diós - répás keveréket, majd takarjuk be a másik 8 réteslappal, ugyanúgy megkenve a lapok közeit a vajjal.- A felső lapot már ne kenjük le.- Éles késsel vágjuk formára és toljuk 160 fokos előmelegített sütőbe.- Süssük kb. 40 percig.- A sziruphoz forraljuk össze a hozzávalókat, addig amíg besűrűsödik .- Ha megsült a baklavánk, még melegen locsolgassuk meg a sziruppal.

Címkék

Diós Édesség Répa