ZÖLDSÉGES - TONHALAS LEPÉNY

  • 2013.10.25.
  • 8


A tavaszt idézi ez a finom lepény, mármint a színeivel - de hát az idő is igazán gyönyörű, tavaszias hangulatú.A napom igazán jól kezdődött de csak addig, amíg főzés közben a kezembe maradt a konyhai csaptelep karja. Folyt a víz orrán száján, amíg eltudtam zárni a főcsapot. Na a kerámiabetétnek annyi . . . .
Egyedül mihez is kezdjen egy nő, akinek a férje ilyenkor külföldön. Gyors telefon, webkamera és szomszéd.Szerencsére volt egy régebbi csaptelepünk itthon, és annak a betétjét cseréltük át a rossz helyére, így ,,hármasban ".A probléma egyelőre megoldódott . . .
HOZZÁVALÓKTészta : - 30 dkg kenyérliszt, fél cs élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 ek olívaolaj, langyos vízRakomány : - 1 tonhalkonzerv,
1 brokkoli, 1 cukkini, 3 fej vöröshagyma, 1 kápia paprika, 2, 5 dl főzőtejszín, 3 tojás, 15 dkg ementáli sajt, só, tarkabors, petrezselyemzöld- Kevés,
meleg - cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk.- Hagyjuk meleg helyen a duplájára kelni.- A brokkolit enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd csöpögtessük le.- Kevés olívaolajon dinszteljük meg a karikára vágott hagymát és a kockára vágott paprikával és cukkinivel együtt pároljuk félpuhára. Közben sózzuk, borsozzuk.- A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki és simítsuk kb 30 x 40 - es tepsibe.- Halmozzuk rá a zöldségeket és a lecsöpögtetett tonhaldarabokat.- A tészta mind a négy szélét kissé hajtsuk vissza és hagyjuk 20 percig pihenni.- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.- Készítsük el az öntetet : a tejszínt keverjük össze a tojásokkal, az aprított petrezselyemmel és öntsük a lepényre.- A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és süssük készre.