VÖRÖSBORMÁZAS , SZILVALEKVÁROS SZELET

  • 2013.10.07.
  • 4

Útra készen ismét Olaszo. - ba, holnap utazom és ez alkalomból készítettem ezt a finom süteményt, persze a felét elviszem a drága párocskámnak. Egy kis pihenés, feltöltődés már ismét rám fér, - no meg bevásárló körút is lesz.

Gondolom sokaknak nem meglepő, hogy több sütemény tésztájába lekvár is kerül, amitől még szaftosabb lesz a tészta.Az alap ötlet,
Limarától

A változás csak az, hogy a tésztába dió és jóval kevesebb cukor, a tetejére pedig, vörösborból készült máz került. Mivel szeretek borral sütni, -
főzni és most több, kiváló vörösborfajtám is van itthon. ( Persze az egri Szépasszonyvölgy, csakis minőségi borokról híres.)Mert tudjuk a jó bort, nemcsak inni kell !
A szilvalekvár pedig, üstben főzött - anyukám a nagy katlanban szokta főzni - aminek nincs is párja és mindig kapok jó pár üveggel
Sűrű, zamatos - igazi házi szilvalekvár.HOZZÁVALÓK- 3 db tojás, 8 dkg barnacukor, 9 dkg puha margarin, 5 ek szilvalekvár, ( ha sűrű keverjük ki pár kanál vízzel )1 ek házi vaníliás cukor, 10 dkg őrölt dió, 10 dkg liszt, 1 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, 1 tk fahéj,Máz :- 0, 5 dl édes vörösbor, ( Egri Turán ), 15 dkg porcukor- A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a margarint és a lekvárt is.- A száraz hozzávalókat elegyítjük egymással és a masszához keverjük.- Ízesítsük fahéjjal és citromhéjjal.- Egy tepsit ( 23 x 32 ) - én keretet használtam - kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát.- Előmelegített 180 fokon kb 18- 20 percig sütjük.- Rácsra borítjuk és ha kihűlt, bevonjuk a boros mázzal.

Címkék

Diós Szilva Bor