TÚRÓS - MÁKOS KUGLÓF

  • 2013.10.04.
  • 2



Ma reggelre
beköszöntött a fagy és a napos idő ellenére is elég hideg volt napközben a levegő - igencsak elkelt a kesztyű és a meleg sál.
Valami mákosra vágytam s mivel volt ledarált mákom ideje volt már felhasználni. A túró és a
hozzá kevert szederlekvár, pedig még szaftosabbá tette a süteményt.Tulajdonképpen bármilyen formában megsüthetjük, egyszerűen és gyorsan elkészülhetünk vele.Egy csésze tejeskávéval a kellemes meleg szobában fogyasztottam, miközben
bámultam az elsárgult levelek hullását az ablakon keresztül. Hiába - itt van az ősz . . . HOZZÁVALÓK- 25 dkg túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 db tojás, 25 dkg lágy vaj, 15 dkg darált mák, 10 dkg liszt, 1 / 2 cs sütőpor, 2 ek bármilyen lekvár, 1 citrom reszelt héja, csipet só- A sütőt melegítsük elő kb 170- 175 fokra.- Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 1, 1
literes kuglófformát.- A cukrokat keverjük habosra a tojással, adjuk hozzá a vajat is.- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással majd keverjük össze a tojásos masszával.- Végül forgassuk bele az összetört túrót és a lekvárt .- Kanalazzuk a formába és toljuk a sütőbe legalább 35 - 40 percre.- Ha megsült, hagyjuk a formában pár percig, majd borítsuk rácsra.

Címkék

Desszert Túró Mák