TÖRÖK , ZÖLDSÉGES RAKOTT KRUMPLI

  • 2013.10.30.
  • 3


Valahogy a lencsét mindig összekötik az Új évvel, pedig évközben is sokszor kellene fogyasztanunk.Étrendi hatása sokkal jobb a borsóénál és a babénál, én nagyon szeretem akár levesként, főzelékként, de
fasírtként és íme : rakott krumpliként
is megállja a helyét.HOZZÁVALÓK- 10 dkg lencse
+ 1 babérlevél
+ 1 kk őrölt kömény- 1 cukkini- kb 3 - 4 szem nagyobb burgonya- 1 vöröshagyma- 1 nagyobb paradicsom
- 1 ek paradicsompüré- só, bors, római kömény és koriander- A lencsét a babérlevéllel és a köménnyel főzzük puhára.- A burgonyát sós vízben a héjával együtt főzzük meg.- Készítsük el a ragut : a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg.- Adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és pirítsuk át.- Közben ízesítsük és ha megpuhultak a zöldségek, sűrítsük a pürével.- Majd a lecsepegtetett lencsét is keverjük hozzá.- A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk karikára és a felét, vajazott sütőforma aljára szétterítjük.- Halmozzuk rá a ragu felét, majd takarjuk be a burgonyszeletekkel.- A tetejére rakjuk rá a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 percig süssük össze.- Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.