MÉZES PUSZEDLI

  • 2013.10.01.
  • 0


Mézes puszedli - a hidegebb napokra.Ezt a hűvös, de mégis napos október elejét, ezzel a puha, mézes finomsággal indítom. Mivel volt maradék marcipánmasszám, így
párnak a közepébe is tettem és egy csésze fahéjas capuccinóval,
igazán finom édesség lehet a hideg estékre.HOZZÁVALÓK ( 30 darabhoz )- 30 dkg liszt, 3 ek méz, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 3 ek tejföl, 1 / 2 tasak sütőpor, 1 tk rum aroma, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, őrölt fahéj, - szegfűszeg, csipetnyi sóMáz : - 2 tojásfehérje, 15 dkg porcukor- A vajat és a mézet melegítsük össze, hűtsük ki- A száraz hozzávalókat vegyítsük el egymással.- Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajas - mézet és a tejföl hozzáadásával gyúrjunk tésztát.- Tegyük legalább 1 órára hűtőbe.- Osszuk el a tésztát 3 felé, majd mindegyiket még 10 részre.- Formáljunk golyókat :- Rakjuk a golyókat sütőpapíros tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőbe, süssük kb 12 - 15 percig.- Ne süssük túl, csak annyira, hogy egy picit megbarnuljon !- A mázhoz, gőz felett verjük keményre a fehérjét az átszitált porcukorral és mártogassuk meg a puszedliket benne.
- Tegyük sütőpapírra száradni.Ötlet :
innen

Címkék

Édesség Méz