GYÖMBÉRES - SÜTŐTÖKÖS , CSOKOLÁDÉTORTA

  • 2013.10.27.
  • 0


A hónap tortája - már mint nekem. Nem akartam túl bonyolítani, ezért csak így szerényen díszítettem, de az íze az valami fenséges. A tökpürétől szaftos, a gyömbértől friss, a csoki ganache -től pedig igazi ízbomba.Tudom sokan nem szeretik a sütőtök ízét, pedig elhihetitek, hogy adalékként a sütemény tésztájához adva
( legyen az kelt tészta vagy kevert piskóta ) az ízéből szinte semmit nem lehet érezni, csupán szaftosabb lesz a tészta és kevesebb cukrot kell hozzá adagolni, mivel a tök elég édes - és nem elhanyagolható a rost ill. az ásványianyag tartalma sem.Úgyhogy csak bátran alkalmazzuk.Ötlet :
GizitőlHOZZÁVALÓK ( 18 cm - es formához )Tészta : - 1 tojás, 7 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 7 dkg liszt, 1 ek kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 15 dkg sütőtökpüré, 75 ml étolaj, 1 tk friss reszelt gyömbér, 1 / 2 cs sütőpor
+ 1 / 2 tk szódabikarbóna, csipet sóCsoki ganache - hoz : 10 dkg étcsokoládé, 1, 5 dl tejszín- A csokit gőz felett, vagy micróban olvasszuk meg.- A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, adjuk hozzá a tökpürét, a gyömbért, az olajat és a kihűlt olvasztott csokoládét.- Keverjük simára.- A száraz hozzávalókat vegyítsük össze és keverjük egyneművé a csokis masszával.- A formát vajazzuk, lisztezzük ki és simítuk bele a masszát.- Előmelegített 180 fokon süssük tűbróbáig.- A ganachoz forraljuk fel a tejszínt, tördeljük bele a csokoládét és keverjük simára,
amíg elnem olvad
benne a csoki.- Ha megsült a tészta, rácson hagyjuk kihűlni és kenjük rá a közben kihűlt csokikrémet.- Díszítsük apróra vágott kandírozott gyömbérrel.