FOCACCIA DOLCE all ' UVA

  • 2013.10.23.
  • 6

Ezt a finom, édes focacciát hoztam nektek Olaszországból.
A rendkívül egyszerű és kevés hozzávalókból
készült szőlős lepény, a ropogósra sült cukorréteggel a tetején, igazán kényeztető ízkavalkádot alkot. Biztos vagyok benne, hogyha elkészítitek ízleni fog, mert nekünk igen.HOZZÁVALÓKTÉSZTA :
- 50 dkg liszt, fél cs élesztő, 1 tk cukor, 1 kk só, 3 evőkanál olívaolaj, kb 2 - 3 dl langyos víz
Feltét : -

kb 60 dkg fekete vagy rozé kimagozott szőlőszem, 10 dkg barnacukor, 8 evőkanál olívaolaj- A tésztához, kb 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.- Majd az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és tésztát dagasztunk.- Langyos helyen a duplájára kelesztjük.- Ha megkelt a tészta kétfelé vesszük, átgyúrjuk.
- Kb 30 x 40 - es téglalap alakúra kinyújtjuk.- Megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk szintén az olaj felét és kirakjuk a felezett és kimagozott, szintén a fele adag szőlőszemmel.- Kinyújtjuk a másik tésztát is, majd betakarjuk vele az szőlőszemeket.- Most fordított a sorrend, kirakjuk szőlőszemmel, megszórjuk a maradék cukorral és rácsurgatjuk a maradék olajat is.- Hagyjuk félóráig pihenni, majd előmelegített 180 fokos
sütőben kb 35 - 40 percig sütjük.

Címkék

Lepény Szőlő