CSOKOLÁDÉS KUSZKUSZFELFÚJT

  • 2013.10.29.
  • 2


Biztosan sokan ismeritek a kuszkuszt, amit szinte már
az egész világban fogyasztanak. Rendkívül kiadós, gyorsan elkészül, jól variálható és akár édességként is elkészíthetünk - íme a példa.Hogy hol kapható ? - azt gondolnánk, hogy talán nálunk be se szerezhető, de higgyétek el még a 100 ft - os boltokban is megvehető ( nálunk például van is ).Én nagyon szeretem, hiszen főzni sem kell és már el is készül a köret és az íze :
talán a tejbegrízre hasonlít.Úgyhogy bátran vegyétek meg és készítsetek belőle valami finomat.HOZZÁVALÓK- 15 dkg kuszkusz- 1 ek vaj- 12 dkg barnacukor- 3 db tojás- 5 dkg étcsoki- 3 ek kakaópor- csipet só- tetszőleges lekvár- A kuszkuszt szórjuk egy mélyebb tálba és öntsük fel annyi forró forró vízzel, hogy kb ujjnyira ellepje.- Dobjuk hozzá a vajat és fedjük le, ( közbe - közbe kevergessük meg ) .- Ha felszívta az összes vizet, hagyjuk kihűlni.- A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük habosra a cukorral.
- A csokit olvasszuk meg, adjuk a tojásos masszához, majd szórjuk hozzá a kakaóport is.- Forgassuk össze a kuszkusszal és lazítsuk a felvert tojáshabbal.- Béleljünk ki egy hosszabb sütőformát ( kb 30 x 13 cm ) sütőpapírral és simítsuk bele a masszát.- Toljuk 180 °C -ra melegített sütőbe és süssük kb félóráig. ( tűbróbát mindenképp végezzünk ) .- Ha megsült a felfújt, borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.- Vágjuk ketté és töltsük meg a kedvenc lekvárunkkal.