ALMÁS - VANÍLIAPUDING, ŐZGERINCBEN

  • 2013.10.06.
  • 3

Így vasárnap késő délutánra, remek kis desszert került az asztalra.Kedvenc recept újságomból hozom és nem sok minden kell hozzá, ami meg kell, az mind volt is itthon.Igaz a dermedéssel még várhattam volna . . . de
ez mit sem változtat az ízén.A lényeg, hogy egy nagyon könnyed, - almás finomságot sikerült készítenem.HOZZÁVALÓK
- 5 + 10

dkg cukor- 3 - 4 alma- kb 5 dkg
rumban áztatott mazsola- 2 cs vaníliás pudingpor- 3 tojássárgája- 7 dl tej- 5 dkg vaj- 9 db babapiskóta- Egy 31 cm
hosszú őzgerincet béleljünk ki folpackkal.- Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel.- Karamellizáljunk 5 dkg cukrot, öntsünk hozzá 1 dl vizet és főzzük sziruppá.- Adjuk hozzá az almakockákat és a mazsolával együtt pároljuk meg.-
Keverjük simára a pudingport 2 dl tejjel, a tojássárgákkal és a maradék cukorral.- Ha megpuhult az alma öntsük hozzá a maradék tejet, forraljuk fel, majd sűrítsük be a pudingos résszel.- Öntsük a masszát a formába és rakjuk ki a tetejét a piskótával.- Tegyük hűtőbe pár órára dermedni.