A BOSZORKÁNY SZOKNYÁJA avagy KAKAÓS - SÜTŐTÖKÖS KUGLÓF

  • 2013.10.31.
  • 4

Igaz már nálunk huszonévesek a gyerkőcök, de annak ellenére a lányom minden évben kifaragja a halloween tököt.
Én egy kuglóf sütésébe kezdtem és hát mi más is lenne benne, mint sütőtökpüré egy kis fahéjjal fűszerezve.HOZZÁVALÓKKakaós rész :
- 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 db tojás, 2 ek kakaópor, 10 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 dl tej
Sütőtökös rész :- 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor,
2 db tojás, 15 dkg sütőtökpüré, 15 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 1 tk őrölt fahéj- A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a puha vajat és simára keverjük.- A száraz hozzávalókat elegyítjük egymással, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.- A kakaós részt tejjel, a sütőtököset pedig a pürével lazítjuk.- Egy kb 1, 5 l - es kuglóf formát jól kivajazunk és lisztezünk, majd egy kanállal felváltva belehalmozzuk a kétféle masszát.- Végül
a kanál nyelét a massza közepén végighúzzuk, hogy márványos legyen a tészta.- Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. ( kb 40 perc - nálam )

Címkék

Sütőtök Kakaó