DIÓS RICOTTA GOMBÓC , SZŐLŐS BORMÁRTÁSSAL

  • 2013.09.25.
  • 6




Desszert
vagy
főétel, bármelyiknek is fogyasztjuk, igen különleges ízvilágot kóstolhatunk ebben az ételben.Gyorsan kész van, a gombóc főzés nélkül és kukoricadarával készült, a morzsához pedig dió is került.Mivel szőlőszezon van, a mártásba ízletes muskotályos szőlőszemeket is szórtam.HOZZÁVALÓK- 50 dkg ricotta, 15 dkg kukoricadara, 5 dl víz, fél kk só, zsemlemorzsa,
10 dkg őrölt dióMártás : - 2 dl édes vagy félédes fehérbor, 3 ek cukor, 1 ek vaníliás pudingpor, 1 dl tejszín,
- A kukoricadarát szórjuk a forrásban levő sós vízbe és addig kavargassuk, amíg jó kemény és nehezen keverhető nem lesz .- Hagyjuk kicsit hűlni, majd adjuk hozzá a ricottát, keverjük egyneművé .- Pirítsuk meg a zsemlemorzsát és keverjük össze a dióval .- Formáljunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a diós
morzsás keverékbe .- A mártáshoz, a bort forraljuk fel a cukorral .- A pudingport keverjük simára a tejszínnel és öntsük a borhoz, habverővel keverjük simára.- A szőlőszemeket magozzuk ki, szórjuk a mártásba és forraljuk össze.