Parmezános csirke

  • 2013.11.04.
  • 8

Parmezános csirkeEgyik barátnőm mutatta nekem
ezt a receptet
és első látásra megtetszett, hétvégén el is készítettem, néhol módosítottam...1 nagy fej hagymát felaprítunk kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát, 1 liter paradicsomlevet és fűszerezzük: sóval, borssal és bazsalikommal.Ezt kb. 30 percig kell főzni, míg jó sűrű lesz.Közben elkészítjük a csirkét: mely során két pár csirkemellet felszeletelünk 1 centi vastag szeletekre, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Megforgatjuk őket két összevert tojásban és a reszelt parmezánban. Végül 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat kevés olajon.A kisült szeleteket egy tepsibe pakoljuk, ráöntjük a megfőtt paradicsomszószt és rápakolunk 25-30 dkg szeletekre vágott mozzarellát, valamint kb. 12 dkg parmezánt.200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük és melegen tésztával kínáljuk.

Címkék

Csirke