Csicsóka sztrapacska

  • 2013.11.04.
  • 7

A recept
Anna oldaláról van, mindent úgy csináltam, ahogy ő írta csak diabetikus liszt helyett sima lisztet használtam.Maga a sztrapacska készítése elég nyűgös, mert meg kell pucolni a csicsókát, amiből 35 dkg reszelt csicsókát kell előállítani, majd ezt 2 tojással, 20 dkg liszttel, 1 dl vízzel és 1 gerezd fokhagymával összedolgozni, sós forrásban lévő vízbe szaggatni és kifőzni.Aki mégis elszánja magát a sztrapacska kivitelezésére annak már csak a megfőzz sztrapacskát össze kell keverni 5 dkg nyers kockára vágott baconnel és 5 dkg pirított baconnel, valamint 20 dkg juhtúróval.Az egészet enyhén kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntünk 20 dkg tejfölt és 200 fokon pirítjuk míg a teteje szép nem lesz.Maga az étel nem túl mutatós, de nagyon finom! :-)Csicsóka sztrapacska