Meggyes lepény

  • 2013.07.07.
  • 4

A sok követett blog hátránya, hogy az ember mindig meglát valami csodás dolgot, aminek nem tud ellenállni, ilyen volt most ez a meggyes lepény Trinity oldalán. Egy picit saját ízlésem alapján átalakítottam a receptet.A süti elkészítést a töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje kihűlni. Kimagolunk 1,2 kg meggyet és megszórjuk
20 dkg cukorral, hagyjuk, hogy levet engedjen. Ha ez megtörtént 5 dl meggylével (ha nem csöpögött ki ennyi nyomjuk meg egy kicsit a tenyerünkkel :-D) megfőzünk 1 vaníliás pudingot és ha kész hozzáadunk még 1 púpos evőkanál étkezési keményítőt, amit szaporán elkeverünk az egészben, de ezt már nem főzzük. Hozzáadjuk a meggyet és félre tesszük hűlni.A tésztához összegyúrjuk az alábbi alapanyagokból: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 csipet só, majd hűtőbe rakjuk 30 percre.A tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt formába rakjuk, 175 fokon légkeveréssel 10 percig elsütjük, majd belerakjuk a tölteléket és a tészta másik felét ráreszeljük. Ezután még kb. 35 percet kell sütni.Fontos megjegyzés: a sütinek tökéletes a tészta-töltelék aránya! :-D