Padlizsános csirke
- 2013.04.24.
- 9
Még sosem csináltam padlizsános ételt, ezért sokáig kerestem a megfelelő receptet, ez
tetszett meg, leginkább az volt a szimpatikus benne, hogy nem kellett 1 órát várni a megsózott padlizsánra, hanem azt írta, hogy elég 20-30 percig sós vízben áztatni.Elkészítés:A padlizsán szeleteket ha már áztak 30 percet a sós vízben kinyomkodjuk és meggrillezük.Két csirkemell filét felkockázunk, megsózzuk és megborsozzuk. Egy hagymát apróra vágunk és elkezdjük olajon dinsztelni, hozzáadjuk a csirkét, megpirítjuk. Ezután jön bele 5 gerezd összenyomott fokhagyma, 5 apró kockákra vágott paradicsom és kevés víz.Mikor a csirke megpuhult hozzáadjuk a padlizsánt és pár percig még főzzük.Köretnek krumplipürét csináltam és paradicsomos-petrezselymes bulgurt.Padlizsános csirke bulgurralPadlizsános csirke krumplipürével
A szerzőről
Jucy a konyhában