Tésztás túrós felfújt
- 2020.03.29.
- 2
Aki ismer az tudja, hogy nem szokásom lenyúlni senki receptjét.
Ha ráakadok egy jó receptre elolvasom, megnézem, analízálom, s ha nagyon megtetszik akkor kipróbálom. Aztán újra és újra elkészítem amíg rájövök a PONTOS adagokra , végre nekem is tetszik a végeredmény és a recept felkerülhet saját blogomra.Ezzel a felfújttal is hetekig kísérleteztem amíg megszületett a várt eredmény.
Hozzávalók: 200 g széles laskatészta, 5 tojás, 12 evk. cukor, 200 g tejföl, 175 g tehéntúró, 50 g mazsola, 1 kisk. vaníliaeszenc, fél citrom reszelt héja.A laskát enyhén sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük.A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, rendre hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, majd a laskát és a mazsolát. A végén szép óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket is. Vaníliaeszenccel és friss reszelt citromhéjjal ízesítjük.Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a masszát, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük. Baracklekvárral kínáljuk. Nagyon finom...
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!