Rakott karaj, gazdagon

  • 2019.12.08.
  • 7

Most egy nagyon finom főétel receptjét hoztam. Ezt is kikísérleteztem mint mindig. Egy picit időigényes, de higgyétek el megéri érte a fáradozást.



Hozzávalók: 4 darab karajszelet, 1 kisebb gombakonzerv, 1 hagyma, 2 friss paradicsom, besamel mártás(100 g vaj, 2 evk. liszt, 300 ml tej), 150 g reszeltsajt, zsemlemorzsa.A karajszeleteket gyöngéden kipotyoljuk, sózzuk, borsózzuk, kevés forró olajban elősütjük.Az apróra vágott hagymát a gombával összepároljuk. Megfőzzük a besamel mártást.A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük.Kiolajozunk egy hőálló tálat amibe először a hússzeleteket tesszük. Mindegyik szeletre 2-2 evk. párolt gombát, rá 2-2 szelet paradicsomot teszünk, majd nyakonöntjük jó gazdagon besamellel. 20 percre előmelegített 170 fokos sütőbe toljuk. A végén zsemlemorzsás reszeltsajtot szórunk rá,
10 percig még visszatesszük sülni, s ha kész azonnal tálaljuk.

Címkék

Főétel