Köménymagos paradicsom leves vékony laskával

  • 2019.01.27.
  • 7





Amióta Szebenben élek, számomra minden megváltozott: lakásom, konyhám, bútoraim... Új munkahelyem van csodálatos kollégákkal. Közben beteg anyukámat is
ápolom, olyan jó, hogy még itt van velem, bár ki tudja meddig. És itt van a lányom is, aki jóban, rosszban mellettem van.
Most egy finom téli, jó laktatós levest hoztam.Hozzávalók 2-3 személy részére:200 g főtt füstölt sonka 3 sárgarépa, 1 hagyma, 1 öklömnyi zeller ,1 friss paprika, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 evk. olaj, 2 evk, liszt, só, fél kisk. köménymag, kevés petrezselyemzöld(szárított), pici cukor,
és egy maréknyi tészta.A köménymagot a forró olajon megpirítjuk, rátesszük a feldarabolt sárgarépát, zellert és paprikát, egy picit megdinszteljük, meghintjük liszttel, hideg vízzel felöntjük és főni hagyjuk.Beletesszük a kockára vágott főtt sonkát, a hagymát(egészben),
sóval, petrezsemzölddel
ízesítjük. Ha már megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a paradicsompürét, tetszés szerint édesítjük, és a végén tésztát főzünk bele.

Címkék

Leves