Csupa csoki torta

  • 2018.07.29.
  • 0

Még a múlt héten készült ez a finom torta, az uracskám szülinapjára. Ezen a héten nyaralni voltunk, úgy hogy csak most tudom pótolni a receptet.
Hozzávalók: egy 6 tojásos ,kakaós piskótalap: 6 tojás, 8 evk. cukor, 3 evk. kakaó, 3 evk. liszt, fél tasak sütőpor, 2 evk. olaj.Különválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, rendre hozzáadjuk a sárgákat is, beleszitáljuk a kakaót meg a sütőporos lisztet, majd a végén az olajat is hozzákavarjuk. Egy 24 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.Ha kihűlt, két lapba vágjuk, mindkét lapot megkenjük finom málnalekvárral (szirupozás helyett).A krémhez szükséges: 2 csokis hidegen kötő pudingpor, 400 ml hideg tej, 5-7 evk. porcukor(tetszés szerint), 200 ml tejszín, 150 g cukrozott kimagozott meggy(üvegből), 150 g keserű csoki, 10 g zselatinpor.A pudingporhoz hozzáadjuk porcukrot meg a hideg tejet és kemény habbá verjük. Ugyanúgy a tejszínt is.
A fele pudingrémhez hozzáadjuk a tejszínhabot , a feldarabolt csokit, a kiszorított meggyet és a beáztatott,
felmelegített zselatint. Ezzel töltjük be a tortát.A tortát a maradék pudingkrémmel jó vastagon bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Torta