Tejszínhabos gyümölcstorta

  • 2018.06.24.
  • 3

A lányom szülinapjára készült ez a finom torta. Két gyömölcsöt használtam fel : a meggyet és a málnát. Jó választás volt, mert nagyon ízletes és aromás torta lett.
Hozzávalók(18 cm-es tortaformához):
1 kakaós piskótalap: 6 tojás, 6 evk. cukor, 4 evk. liszt, 2 evk. kakaó, fél tasak sütőpor, 4 evk. olaj.A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük , rendre hozzákavarjuk a sárgákat, kanalanként a sütőporos lisztet, majd a végén szép óvatosan, cseppenként hozzákavarjuk az olajat is. Sütőpapírral ellátott tortaformába tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.A krémhez szükséges: 1 tasak hidegenkötő vaníliaízű pudingpor, 5 evk. cukor(ízlés szerint), 250 ml hideg tej, 400 ml tejszín , 15 g zselatinpor, 200 g kimagozott meggy.
Még: 100 ml málna szirup, friss málna és
fényes cukorkák a díszítéshez.A málnaszirupot kevés vízzel felhígítjuk, a piskótalapot vízszintesen kettészeljük és mindkét lapot sziruppal belocsoljuk.A pudigport a tejjel meg a cukorral jól kikavarjuk. A zselatint 4 evk. vízbe beáztatjuk. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint, majd a habot kettéosztjuk.Felét a pudingkrémhez adjuk amihez még a meggyet is beletesszük.Ezzel a krémmel töltjük be a tortát.
A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tortát, csak másnap díszítjük.Drága kicsi lányunk Isten éltessen sokáig!!!!

Címkék

Torta