Paradicsomos, kapros borsófőzelék csóré kolbásszal(miccsel)
- 2018.05.03.
- 9
Ilyenkor tavasszal,
tele van a kertünk friss kaporral. El is készítettem hamarjában ezt a finom borsófőzeléket! Feltétként miccset sütöttem olajban.Hozzávalók:
egy konzervdoboz 400 g -os zöldborsó, 1 kis fej hagyma, 2 evk. liszt, 1 csokor zöld kapor, 500 ml paradicsomlé, 50 ml olaj, só, bors, pici cukor.A felaprított hagymát forró olajon üvegesre dinszteljük, meghintjük liszttel, világosra pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a leszűrt borsót meg az apróra vágott friss kaprot, sózzuk, borsózzuk és készre pároljuk. Ha nem elég édes, egy kis cukrot is adhatunk hozzá. Tükortojással, sült kolbásszal, miccsel bármivel tálalható.
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!