Bundás halrudak szalmakrumplival és cseresznye szósszal

  • 2018.05.30.
  • 9

Ma egy nagyon ízletes ebédet készítettem. A halat próbáltam kombinálni a cseresznye szósszal meg a krumplival. Eredetileg krumplipürét akartam, aztán a szalmakrumplinál maradtam.Hozzávalók: személyenként 2-2 nagyobbacska krumpli,
Szószhoz (2 személyre): egy marék cseresznye, 2 evk. vaníliaízű pudingpor, 300 ml tej, 100 ml víz, egy darabka vaj, só, cukor.Még: fagyasztott bundás halrudacskák, olaj a sütéshez.Először megsütjük a krumplit.A szószhoz a cseresznyét először megmossuk, kimagozzuk, kevés vízben előfőzzük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott pudingport, sózzuk, cukrozzuk és jól besűrítjük. A végén adjuk hozzá a vajat, hogy szép fényes legyen.A halrudacskákat fagyottan bő ,forró olajban kisütjük.

Címkék

Főétel