Apró, sós kiflicskék
- 2018.05.17.
- 7
Sör-borkocsolya készült ma nálunk(férjem örömére).Belül üres, de tetejükre szórtam rá szezámmagot meg köménymagot, valamint kukoricapelyhet.Igen jól hallottátok, láttátok: két tepsinyit kukoricapehelybe forgattam . Nagyon finomak lettek, csak úgy faltuk...Hozzávalók: 600 g finom liszt, 1 tojás, 1 evk. só, 170 ml tej, 4 evk, tejföl, 50 ml olaj, 1 evk. cukor, 25 g friss élesztő. Még: 1 tojás a lekenéshez, magok(szezám, kömény, len), tört kukoricapehely.Kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon. Egy órát pihentetjük, míg duplájára növekszik. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, négybe osztjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, 12-be vágjuk, egyenként feltekerjük, azaz kiflivé formáljuk. Mindegyiket felvert tojással lekenjük, magokat hintünk rá, vagy tört kukoricapehelybe forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük.
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!