Apró, sós kiflicskék

  • 2018.05.17.
  • 7

Sör-borkocsolya készült ma nálunk(férjem örömére).Belül üres, de tetejükre szórtam rá szezámmagot meg köménymagot, valamint kukoricapelyhet.Igen jól hallottátok, láttátok: két tepsinyit kukoricapehelybe forgattam . Nagyon finomak lettek, csak úgy faltuk...Hozzávalók: 600 g finom liszt, 1 tojás, 1 evk. só, 170 ml tej, 4 evk, tejföl, 50 ml olaj, 1 evk. cukor, 25 g friss élesztő. Még: 1 tojás a lekenéshez, magok(szezám, kömény, len), tört kukoricapehely.Kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon. Egy órát pihentetjük, míg duplájára növekszik. Deszkára borítjuk, átgyúrjuk, négybe osztjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, 12-be vágjuk, egyenként feltekerjük, azaz kiflivé formáljuk. Mindegyiket felvert tojással lekenjük, magokat hintünk rá, vagy tört kukoricapehelybe forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és készre sütjük.

Címkék

Kelt Tészta