Mágnás diós szelet, 8. blogszülinap, 600. bejegyzés

  • 2018.04.12.
  • 6




Elérkeztem a 600. bejegyzésemhez és a 8. blogszülinaphoz.Mit mondjak : hosszú időszak , rengeteg recept, heti egyszeri jelentkezés, folyamatos tanulás(fotó, internet).Szívből köszönöm
lányom mindennapos segítségét , családomnak, hogy támogat, olvasóimnak, követőimnek a világ minden tájáról. hogy nap mint nap itt vagytok, értelmet adva munkámnak.Erre a különleges alkalomra
készült ez a finom süti. Eredeti recept szerint a sütemény tetejét rácsozni kell, én most keksz kiszúrókat használtam, így egy picit ünnepélyesebbé tettem.




Hozzávalók: 300 g fehér liszt, 200 g sütőmargarin, 100 g porcukor, 1 tojás, 1/2 tasak sütőpor, pici só.A fenti hozzávalókból linzer tésztát gyúrunk, fél órára jégszekrényben pihentetjük.Míg pihen elkészítjük a tölteléket.


Ide szükséges: 200g porcukor, 3 tojássárga, 200 g darát dió, 3 tojásfehér habja, 1 citrom héja. Még: 4 evk. barackíz.


A porcukrot a tojássárgákkal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, majd szép óvatosan a keményre vert tojáshabot is.A linzertészta felét kinyújtjuk tetszés szerint kis csillagokat, köröket, illetve szívecskéket vágunk ki, félretesszük.

A maradék tésztát összegyúrjuk a tészta másik felével, újra kinyújtjuk, sütőpapírral ellátott 24x38 cm tepsibe tesszük, rákenjük a barackízt, a diós krémet rásimítjuk, kirakjuk a kivágott tésztafigurákkal és az előmelegített 180 fokos sütőbe megsütjük.

Címkék

Desszert