Szójás rakott káposzta

  • 2018.03.13.
  • 6





Benke Laci bácsitól loptam az ötletet, így én is elkészíthettem ezt a finom böjtös ételt.Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta,
150 g rizs, 100 g szójagranulátum, 1 hagyma, 1 paprika, só, bors, fűszerpaprika, 50 ml olaj, sok tejföl.A rizst sós vízben puhára főzzük. A káposztát leveleire szedjük, a leveleket felcsavarjuk és vékonyra (szálára) vágjuk. Vizet öntünk rá és ezt is puhára pároljuk.A szóját egy vegetakockával meg vízzel 15 percig pároljuk. Míg jól kideged, addig elkészítjük a pörköltalapot. A hagymát apróra vágjuk , üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felaprított paprikát azzal is tovább pirítjuk, aztán az előfőzött szóját. Ízlés szerint főszerezzük és készre főzzük.
Egy hőálló tálba kevés olajat töltünk rátesszük a káposztát, a rizset majd az elkészített szóját. Meglocsoljuk tejföllel, majd jöhet egy újabb sorozat: káposzta, rizs, szójapörkölt, tejföl.A tálat előmelegített sütőbe toljuk és 40 percig sütjük.Nagyon finom!!!

Címkék

Főétel