Majonézes fokhagymás chia mag

  • 2018.01.09.
  • 5

Késő délután készítettem ezt a furcsa kencét. A fotóért külön bocsánatot kérek, majd legközelebb kicserélem.Ezt a sós chia mag változatot egy román blogon láttam, de majonéz nélkül, csak úgy olajjal, hagymával ízesítve. Én most fokhagymával ízesítettem és majonézesen:nagyon finomra sikerült!Hozzávalók: 3 evk.
chia mag, 100 ml hideg víz. A majonézhez: 1 tojássárga, 1 kisk. mustár, 200 ml olaj, só, bors.Még: 1 cikk fokhagyma, pár csepp citromlé.A chia magot 30 percre vízbe áztatjuk. Míg a magocskák kidegednek, addig kikavarjuk a majonézt a szokásos módon.A majonézbe kavarjuk a megduzzadt magot, ízesítjük tört fokhagymával meg citromlével. Tálalásig jégszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Címkék

Előétel Vacsora