Hagymás-kolbászos tarhonya
- 2017.07.19.
- 0
Már egy pár napja csak fagyin meg dinnyén élünk. A nagy meleg miatt senkinek sem kell az étel, igaz nekem sincs nagy kedvem ebben a nagy melegben a kályha mellett állni. Ezért is kellett egy gyorsan elkészülő ebéd...Hozzávalók( 4 személynek): 250 g jóminőségű kolbász, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor friss zöldpetrezselyem, 8 evk. tarhonya, só, bors, fűszerpaprika, 50 ml olaj.A felhevített olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkaríkázott kolbászdarabkákat, mindkét oldalukat megpirítjuk, rászórjuk a tarhonyát, azt is gyengéden megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikázzuk, a tört fokhagymát is rátesszük az apróra vágott petrezselyemzölddel, felöntjük jó bőven vízzel és készre pároljuk. Kovászos ubival tálaljuk.
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!