Fanta torta

  • 2017.07.24.
  • 7





Múlt szombaton megint ünnepeltünk. A férjecském a 60. szülinapját töltötte. Erre a jeles napra egy finom fantás-túros tortát készítettünk, nagyon finooom volt!

Hozzávalók(a 27cm-es tortaformához):A barna piskótalaphoz: 6 tojás, 6 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. darált kávé, 100 ml olaj, 3 evk. liszt, fél tasak sütőpor.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük , cseppenként hozzátöltjük az olajat, aztán az átszitált kakaóport, a kávét, a sütőporos lisztet, majd a végén a kemény tojáshabot. A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk,tűpróbáig sütjük.A krémhez: 500 g friss tehéntúró, 250 g porcukor, 250 g vaj, 1 citrom héja, 1 narancseszenc.A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és a kihűlt piskótalapra pakoljuk.Tetejére : 3 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 l fanta üdítő, 3 evk. cukor.A pudingport és a cukrot a hideg üdítőben elkavarjuk, majd tűzre téve hirtelen besűrítjük. Ha már langyosra hűlt, a túrós krémre töltjük és pár órát jégszekrényben tároljuk.

Címkék

Torta