Diós spagetti torta

  • 2014.02.14.
  • 0














Megint egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető recept. Bálint napra állítottam össze, most második fogásként tálaltam, a lucskoskáposzta leves után, de szerintem desszertként is megállja a helyét.



Hozzávalók: 1 l tej, 400 g tészta(spagetti), 4 tojás, 5 evk. cukor, 150 g darált dió, 1 citrom reszelt héja. Még : 500 ml tej, 5 evk. cukor, 1 tasak eperízű pudingpor.




Először a tésztát
tejben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat meg a diót. Mindezekhez hozzáadjuk a kihűlt tésztát, majd a végén a keményre felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt lábosba símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 40 percre sülni tesszük. Ha megsült, tálra borítjuk és pudinggal tálaljuk.

Címkék

Torta Desszert