Kekszes almás karamellpuding

  • 2014.01.15.
  • 2








Gyakran készítek karamellpudingot. Szeretem, mert gyorsan elkészül és nagyon finom. Többször megtörtént már, hogy a megmaradt szirupot (a karamellpudingtól), nekem kellett kikanalaznom. Így jött az ötlet, hogy sütés előtt a pudingba szórjak nagyobb kekszdarabokat. Nagyon jól tettem, mert a keksz felszívta a felesleges szirupot és ezzel még alapja is lett a pudingnak. Aztán tovább kísérleteztem a recepten, így a pudingba
alma
is került...



Hozzávalók: 5 tojás, 500 ml tej, 5 + 4 evk. cukor, 1 evk. pudingpor (vagy liszt), 2 tasak vaníliapor. Még: 2 alma, 50 g keksz.



Egy 2 l lábosban 4 evk. cukrot 2 evk. vízzel karamellizálunk. Az almákat megpucoljuk és tetszés szerint feldaraboljuk, majd a karamellizált cukorra szórjuk. (Nincs semmi értelme elrendezni, vagy kereken kirakni a lábosban az almákat, mert sülés közben úgy is feljönnek a puding tetejére.) A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a pudingport,
majd a hideg tejet. Ezt is a lábosba töltjük, megszórjuk kekszdarabkákkal. Pudingos edényünket egy másik, vízzel telt edényre helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőbe körülbelül 30-40 percre sülni tesszük.

Címkék

Desszert Torta