Szavarin

  • 2013.08.04.
  • 1









Tegnap majd szívinfarktot kaptam, amikor kiderült, hogy 107 receptet másoltak le blogomról ezen a napon. Eddig 45 volt a legtöbb és 3 a legkevesebb. Hát kedveseim, ennek csak örülni tudok. Továbbá pedig bocsánatot szeretnék kérni, hogy mostanában szinte senkinek sem kommentelek. Lehet, ha egy picit kipihenem magam újra a régi leszek. Addig is mindenkinek kellemes nyarat kívánok!!!






Ezt a finom süteményt ma a lányommal készítettük közösen, a drága férjecskémet leptük meg vele. Pont a szülinapján és az elkövetkező hetekben fürdőszobáztunk, aztán csak most került idő az igazi ünneplésre.






Hozzávalók: 5 tojás, 5 evk. cukor, 5 evk. zsemlemorzsa, 1 evk. liszt.






A sziruphoz: 200 g cukor, 400 ml víz, rumaroma. Továbbá: 300 ml tejszín, 1 tasak habfixáló, meggybefőtt.





A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ha elolvadt már a cukor, akkor hozzáadjuk a zsemlemorzsát. a lisztet meg a tojáshabot, felváltva. Muffintepsinket vagy pici kalácsformáinkat kiolajozzuk,
muffinpapírral kibéleljük, majd a tésztát beletöltjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 15 perc alatt készre sütjük.



Míg sül elkészítjük a szirupot, kihűtjük. A tejszínt a habfixáló porral felverjük, felhasználásig jégszekrényben tartjuk. A kész, kihűlt szavarinokat szirupba áztatjuk, mindegyiket kettévágjuk és tejszínhabbal töltjük.





Tetejüket beggybefőttel díszítjük.DRÁGA SZÍVECSKÉM,
MI NAGYON SZERETÜNK TÉGED!!!

Címkék

Desszert Muffin