Barackos torta fagylalt

  • 2013.07.09.
  • 4






E hónap végefelé ünnepli az uram a szülinapját. Mivel nagyon szereti a fagyit, egy
gyümölcsös fagyitortára esett a választásom. Még nem vagyok teljesen megelégedve a kivitelezéssel, de azért ezzel
a tortával is megtartottuk a főpróbát. Nem adom fel, addig még kísérletezek.








Hozzávalók: egy vékony piskótalap: 2 tojás, 2 evk. cukor, 2 evk. liszt, késhegy sütőpor.








A fagyihoz: 400 g +200 g sárgabarack, 200 g porcukor, 400 g joghurt, 2 tasak vaníliapor.








Piskótalapot sütünk egy 22 cm átmérőjű tortaformában a szokásos módon. Kihűtjük. 400 g megmosott, kimagolt sárgabarackot fagyasztóban tartunk legalább két órát. A fagyott gyümölcsöt felszeleteljük, aztán a joghurttal, a cukorral meg a vaníliával turmixoljuk, majd hozzákavarjuk a felszeletelt friss barackot is. A kapcsos tortaforma aljára helyezzük a piskótatésztát, amire a fenti fagyikrémet töltjük. Legalább 4 órát a fagyasztóban hagyjuk. Tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Torta