Rebarbarás Dunahullám
- 2013.06.02.
- 4
Ez a süti amilyen rút, éppen olyan finom, mondták a fiúk repetára várva. Ami igaz igaz,
mi lányok sem álltunk ki a sorból. :)
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 175 g cukor, 175 ml olaj, 175 ml tej, 350 g liszt, 2 evk.
kakaó, 1 tasak sütőpor, 500 g nyers rebarbara.
1. krém: 400 ml tej, 200 g cukor, 1 tasak puncsízű pudingpor(vagy eper), 200 g vaj(vagy margarin)
2. krém: 250 ml tejszín.
Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejjel, meg az olajjal. Rendre hozzáadjuk a sütőporos lisztet.2/3 -át tepsibe tültjük, majd a megmaradt masszához kakaót szitálunk. Rákanalazzuk a sárga részre, majd kirakjuk apróra vágott nyers rebarbarával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megfőzzük a pudingot a cukorral együtt, kihűtjük. Amikor még langyos, hozzákavarjuk a kockára vágott vajat is.A tejszínt kemény habbá verjük.
Összeállítás: A kihűlt tésztára először a pudingos krémet kenjük, erre jön a tejszínhab, majd rá a színes kókuszreszelék.
A szerzőről
Könnyű a főzés, ha van miből!